Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
VAZMENO TRODNEVLJE, 13.-15.04.2017.
Veliko Vazmeno trodnevlje započeli smo na Veliki četvrtak, 13. 04. 2017., svečanim  Euharistijskim slavljem u našoj crkvi. Proslavljeno  je ustanovljenje svetog reda i euharistije kao trajne i spasonosne Kristove prisutnosti među nama. Oko oltara su bili okupljeni ministranti kao i i župljani  kojima je župnik Tomislav Petrić uz pomoć stalnog đakona Miljenka Flajsa, oprao  noge, kao čin ljubavi i poniznog služenja. Zapovijed ljubavi i čin pranja nogu iskazuju naše poslanje. A poslanje kršćanina je ljubiti i služiti. Kroz liturgiju su  lijepo odzvanjale pjesme našeg crkvenog zbora, a posebno je u tim trenucima bila dojmljiva  pjesma „.. Gdje je ljubav prijateljstvo ondje je i Bog ..!“
Veliki petak spomen je muke Kristove. Križ je središte molitve i čašćenja. Obredi su započeli nakon Križnog puta u 18 sati. Proslavili smo ovaj dan u svečanoj tišini, povučenosti i žalosti. U toj „glasnoj“ tišini zbor je prelijepo izveo Muku Kristovu, iz evanđelja po Ivanu, a nakon toga slijedilo je  klanjanje Križu  - simbolu Kristove  ljubavi prema nama.
Na Veliku subotu nakon cjelodnevnog klanjanja Božjem grobu uslijedilo je Vazmeno bdijenje koje je započelo u 20 sati. Četiri su glavna dijela bogoslužja te večeri: služba svjetla, služba riječi, krsna služba i euharistijska služba. Nakon svečanog ulaska u mračnu crkvu sa upaljenom uskrsnom svijećom, te nakon službe svjetla, službe čitanja i krsne službe uslijedila je Euharistijska služba.
VELIKI PETAK
VELIKA SUBOTA
VELIKI ČETVRTAK

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66