Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
KRIŽNI PUT MLADIH VARAŽDINSKE BISKUPIJE
Proteklog vikenda, 16. i 17. ožujka, održan je 13. Križni put mladih Varaždinske biskupije u organizaciji Ureda za pastoral mladih. Okupilo se gotovo šest stotina mladih i nešto starijih vjernika koje nije obeshrabrilo ni vrijeme koje nije obećavalo dobar provod.
Križni put krenuo je iz župe Presvetog Trojstva u Reki, nastavio se u crkvi sv. Andrije u Jagnjedovcu, župi bl. Majke Terezije u Starigradu, kod kapele Bezgrešnog Srca Marijina u Bakovčicama, raspela u Štaglincu i prvi dan završio postajom i misom u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa koju je predvodio vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade Varaždinske biskupije. Sudionici Križnog puta večerali su u Obrtničkoj školi pod pokroviteljstvom Županije, a prespavali su u sportskoj dvorani Srednje škole.
U nedjelju ujutro prva postaja bila je u župi sv. Antuna Padovanskog, a put je nastavljen kroz župu bl. Alojzija Stepinca kod kapele Presvetog Trojstva u Herešinu, u župi sv. Petra i Pavla apostola u Peterancu, župi sv. Ivana Krstitelja u Koprivničkom Ivancu, na koprivničkom gradskom groblju sv. Duh, u župi sv. Leopolda Bogdana Mandića i župi Uznesenja BDM u Močilama gdje je svetu misu predvodio varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak.Unatoč hladnoći, ponegdje nezahvalnom terenu, teškim naprtnjačama, žuljevima i bolovima u mišićima, vjernici se nisu pokolebali. Kolona Križnog puta odjekivala je pjesmom, molitvom, razgovorom i smijehom, a radost su donijeli i u sve župe Koprivničkog dekanata gdje su vrlo lijepo dočekani i počašćeni.
Svaki je hodočasnik u srcu nosio svoju nakanu i na svoj način, s više ili manje muke podnio put, ali svi smo hodali za istim križem, vođeni istim Duhom i u nadi da ćemo se opet vidjeti što prije.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66